Hedersmedlemmar

Svante Bengtsson

Svante Bengtsson. Född 1963, uppvuxen på Dalagatan. Gick musikklasser på Adolf Fredrik där han blev rekryterad till Central Basket som nioåring. Spelade en stor roll i både P 62 och 63 laget. Debuterade som 16-åring i herrlaget. Reste till USA på utbytesår i gymnasiet. På grund av skador avslutade han sin spelkarriär i förtid. Läste arkitektur i Lund. Gifte sig och fick tre barn.

Read more

Kea Lagerqvist

Kea Lagerqvist kom ut som ledare under tidigt 1980-tal och engagerade sig förutom i lägerverksamheten ute på ön, även i ekonomiutskottet i föreningen. I slutet av 1980-talet anställdes Kea av KFUM Central för att administrera lägerverksamheten. Efter några års uppehåll och efter att KFUM Ängsholmen blivit en egen förening arbetade Kea som lägerkonsult mellan 1997 – 2000.

Read more

Emma Axelsson

Emma Axelsson

Emma har själv varit en liten banan och började spela basket i Central redan 2006. För cirka fem år sedan klev Emma in på vårt kansli och hon gjorde det med besked. Från dag ett har hon gett sin själ till Central basket och gjort enorm skillnad för vår verksamhet. Vi skulle aldrig vara där vi är idag om det inte var för Emma. Victor sa en gång: “Ingen Emma, inget Central Basket” och det ligger något i det.

Read more

Folke Larsson

Folke Larsson

Med dubbla nomineringar, varav den ena lyder så här: “När man frågar Folke om hur han ser på KFUM Central så svarar han att det där råder en fantastisk anda av gemenskap och glädje. Han upplever KFUM Central som sitt andra hem säger han. Och undra på det. Han har mycket lång erfarenhet av föreningen.

Read more

Rickard ”Mulle” Gustafsson

Rickard ”Mulle” Gustafsson

har under många år varit synonym med KFUMs Gymnastikavdelningar och har inte bara tagit hem många medaljer som aktiv gymnast utan även dragit igång Gymnastikskolan, suttit i styrelsen och har länge varit klubbens allra mest uppskattade tränare.

Read more

Catharina Isaksson

Catharina Isaksson

har varit på Ängsholmen oavbrutet i 40 år sedan hon första gången kom ut som 14-åring och har jobbat outtröttligt för föreningen, bl.a. med köket och att få ledarna att åka ut på arbetshelger. 

Read more

Alf Nilsson

Alf Nilsson

började i föreningen 1955 som basketspelare. 1965 tog han över ansvaret för ungdomsbasketen i Central. Han satt med i huvudstyrelsen på den tiden.

Read more

Margaretha Svensson

Margaretha Svensson

född 1939 är från sina barn- och ungdomsår starkt präglad av KFUK där hon redan som flickscout började på slutet av 1940 och 50-talet och där hennes ledarskap utvecklades.

Read more

Per Anders Aglert

Per Anders Aglert

PA kom in i KFUM Central som körsångare i KFUMs kammarkör 1989 och har de senaste åren sjungit med Stockholm Cantus. Han blev styrelseledamot i KFUM Centrals styrelse 1991 och blev ordförande från 1995 till 2005.

Read more

Pelle Jacobson

Pelle Jacobson

Pelle började 1933 i Gossavdelningen i Alingsås KFUM där han senare blev ledare. Under Alingsåstiden kom han in i huvudstyrelsen och blev föreningens sekreterare.

Read more

Gerhard Nestrell

Gerhard Nestrell

Gerhard började på KFUMs gossavdelning 1935. Han blev sedan scout och ledare i många år. Han var med och bildade Idrottspojkarna på 1940-talet. Efter en instruktörskurs i Basketspel var han med och startade KFUM Blackeberg Basket.

Read more

Gun Hjelmquist

Gun Hjelmquist

Det är med stor sorg som vi meddelar att Gun Hjelmquist har slutat sina dagar den 18 september 2015. Begravningen har ägt rum i Djurgårdskyrkan i familjekretsen. Gun fick den aktningsvärda åldern av 99 år. Även om hennes syn och hörsel var dåliga så var hennes intellekt glasklart fram till hennes död.

Read more

Björn Jonsson

Björn Jonsson

Det är med stor sorg som vi kan meddela att Björn Jonsson avled hastigt tisdagen den 20 januari 2015. Björn var en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och var under många år aktivt drivande i såväl KFUM Gymnasterna, KFUM Central samt föreningens hotell. Björn var ordförande för KFUM Central från 1985 till 1993 och utsågs till föreningsråd efter avgången. På årsmötet 2014 fick Björn utmärkelsen som hedersmedlem inom KFUM Central.

Read more

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier


[google-translator]