Idag släpps nyheten om hotel Giò

Idag går vi äntligen ut med nyheten att vårt nya systerhotell öppnas i Solna nästa år.

Hotellet kommer att heta Giò och kommer att vara en mötesplats för alla som vill bo och äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö. Vi hoppas att det kommer attrahera många gäster så att vi så småningom kan öka och långsiktigt säkra finansieringen av föreningens verksamheter och projekt.

Läs pressmeddelandet nedan för mer information. Besök gärna hemsidan här>>

Bo lite härligare i Solna – snart kan du komma hem till Giò

Våren 2020 öppnar Giò, en mötesplats för alla som vill bo och äta, umgås och arbeta i en varm och kravlös miljö med lite kärleksfullt temperament. Här kan du bo kort eller lång tid, äta hos Mama Giò, skåla på uteserveringen eller arbeta i vardagsrummet.

1957 invigdes Hagahuset på Råsundavägen 1 i Solna. Byggnaden har fått sin ursprungliga inspiration av arkitekten och formgivaren Giò Pontis samtida Pirellihus i Milano på 50- talet. Det nya hotellet som nu tar plats i byggnaden spinner vidare på detta, och efter att i över 60 år myllrat av kontorsarbetare ska de tidstypiska trapporna, konstverken och dörrarna nu istället välkomna Giòs gäster.

Giò öppnar våren 2020 och erbjuder 180 rum, varav 35 är extra stora och anpassade för längre vistelser.

– På Giò kommer du hem till en stor familj, en brokig skara karaktärer med nyfikenhet på och ett genuint intresse för sina gäster. I det stora vardagsrummet finns alla möjligheter att jobba, umgås med vänner, anordna mingel eller intima livespelningar. Därför kallar vi Giò för ”the social hub hotel”, säger Torbjörn Brown, VD.

I entrén finns också Mama Giò, en restaurang som fokuserar på rättfram gästvänlighet och enkel italiensk mat som smakar riktigt, riktigt gott.

Från uteserveringen går en gångbro över till Hagaparken och det tar 10 minuter att gå till Friends arena, Karolinska sjukhuset, Mall of Scandinavia, pendeltåg, tvärbana och inom några år även tunnelbana.

Giòs koncept, design och inredning är framtagen av en av Sveriges absolut främsta på området – Spik studios i Göteborg. De har under de senaste åren tagit fram koncept och design för bland annat Steam Hotel i Västerås, MJ ́S i Malmö och Hotel Pigalle i Göteborg.

Giò avser att anslutas till Best Western Hotels & Resorts som BW Signature Collection by Best Western och ger därmed alla gäster tillgång till bland annat det globala och prisbelönta lojalitetsprogrammet Best Western Rewards.

Fastigheten ägs av Fabege som just nu är i full färd med att bygga om det spännande huset till sin nya funktion som hotell, restaurang och mötesplats.
– Huset och dess tidstypiska detaljer kan verkligen komma till sin rätt som
hotell! Läget är fantastiskt och vi tror att Giò kan bidra med en bra och dynamisk mötesplats i dessa expansiva kvarter, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD Fabege.

Giò ägs och drivs av KFUM Central, en ideell förening med 3000 medlemmar med säte på Norrmalm. Vi har ägt hotell sedan 1890-talet och driver Kom Hotel på Döbelnsgatan sedan 1971 och kan nu stolt utöka hotellverksamheten med Giò. Allt överskott från hotellverksamheten tillfaller föreningen som bedriver verksamhet inom idrott, läger, kultur, integration och internationellt arbete, företrädelsevis för ungdomar.

 

Tags:

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier