IKC-uppdatering – Träffa vår nye projektansvarige

Arbetet med IKC (KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter) tuffar inte på, det rusar som ett expresståg!

Just nu finslipas detaljerna i ett Letter of Intent (Avsiktsförklaring) med vår valda samarbetspartner för projektet. När detta är påskrivet kommer vi kunna gå ut med närmare information och presentation av vår partner. Tillsammans ska vi sen lämna in en ansökan om markanvisning till Stockholm stad.

Vi har också en ändring på rollen som projektledare. Efter att Michael Lagerkvist efter åtta år som projektledare blev vald till ordförande i KFUM Central har han lämnat över rodret till styrelseledamoten Hans von Uthmann.

 

Vi tyckte det var dags att presentera Hans!

Hans är en positiv och engagerad person som tidigare haft höga positioner i näringslivet och bland annat varit VD för Svenska Shell, Duni och Vattenfall.

– Jag trivs med människor, ledarskap intresserar mig och även när jag har jobbat som mest intensivt i mina ”civila” arbeten har jag behållit det ideella engagemanget. Där får jag ytterligare möjligheter att möta människor i alla åldrar och med olika bakgrund, säger Hans.

Idag beskriver han sig själv som ”styrelsearbetare”.

–  Jag har inget operativt jobb utan jag sitter i ett antal styrelser, ett antal kommersiella (där ersättning betalas ut) och en del ideella.

Bland de ideella uppdragen har Hans tidigare suttit i styrelsen för t.ex. Stiftelsen Fryshuset och Svenska Basketbollförbundet (ordförande i 7 år) och sitter nu utöver KFUM Central, bland annat i styrelsen för Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och GIH.

Vad lockar då Hans till att ta ytterligare ett uppdrag, i KFUM Central och IKC?

– Jag kände till KFUM Central eftersom jag varit på Ängsholmen som barn och har en dotter som är engagerad i basketen här. När jag fick frågan passade det bra i tiden och jag gillar värderingarna och det föreningen står för. Jag kände att jag kunde bidra inom IKC och det projektet lockade mig mycket. Jag vet genom mina andra engagemang hur stor bristen är på hallar och utrymmen för barn och unga. Jämställdhet och integration är också frågor som intresserar mig mycket, säger han.

Arbetet med IKC har ju pågått i dryga tio år men nu ser det ut som att projektet kan bli verklighet med en bred politisk enighet, en stark samarbetspartner och en rimlig ekonomisk kalkyl. Hans beskriver vägen framåt som en process där vi får fira steg för steg tills vi kan klippa bandet till vårt nya föreningshus.

– Först och främst ska vi få markanvisningen, det är det korta målet. Där hoppas vi på att få ett besked under hösten, men det kan gå snabbare om vi har tur. Det längre målet är att skapa något som verkligen samlar KFUM Central och som samtidigt utvecklar föreningen så att vi kan göra ännu mer insatser för de unga i Stockholm. Att skapa en mötesplats på gränsen mellan ytterstad och innerstad där både våra gamla och nya medlemmar kan känna sig hemma.

Och Hans ser mycket positivt på det fortsatta arbetet med IKC.

Det här är ju ett projekt som i högsta grad är ett lagarbete. Enormt mycket arbete har redan lagts på att förverkliga denna dröm, och det är ett privilegium att få arbeta vidare (mycket arbete återstår!) med alla engagerade kollegor i projektet och föreningarna inom KFUM Central.

– Om allt går som det ska och processen löper som vi hoppas så skulle vi kunna klippa bandet till KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter i slutet av 2024.

Hans-fakta

Namn: Hans von Uthmann

Ålder: 60 år

Familj: Gift med Åse. Tre barn och 3 ”bonusbarn”

Bor: Stuvsta

Intressen: Idrott och musik

 

/Corinna Björk, kommunikationsansvarig KFUM Central/IKC

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

IKC

IKC

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier