Unga leder unga i Örebro

Under helgen som var inleddes KFUM Centrals ”Central ledarskapsutbildning” med Unga-leder-unga på Kilsbergsgården utanför Örebro. En lägergård som ägs och drivs av KFUM Örebro och ligger på en mycket vacker plats precis vid en sjö.

Vi var 45 anmälda ungdomar mellan 14 och 20 år men efter några avanmälningar blev vi till sist 38 kunskapstörstande ungdomar och 4 ledare. 6 deltagare kom via vårt projekt IOP som vi har med Norrmalms stadsdel, 7 från KFUM Central Basket, 1 från KFUM Gymnasterna och 24 stycken deltagare från KFUM Ängsholmen. Ledarna på plats var Elsa Åkenes, Aimee Wallin, Nils Haag och Tommie Hansson.

Grundutbildningen i helgen var George och Williams som är taget från KFUM Sveriges utbildningspaket Helheten. Utöver detta byggde vi på med ledarstilar, didaktik, kommunikation, konflikthantering och lite praktiska tips för ledare. Dessutom kom Jim Thuresson till oss och hade föreläsning om positivt ledarskap. Ett mycket uppskattat inslag och ungdomarna ville nästan inte släppa iväg Jim efter att han var klar. Ett gott tecken på uppskattning.

Sammanfattningsvis hade vi en fantastisk helg med teoretisk inlärning, praktik, fysiska aktiviteter, föreläsningar och massor av skratt. Det var uppenbart att många nya vänskapsband knöts under denna helg. Just den sociala träningen är en mycket viktig sak som vi jobbar hårt med genom gruppindelningar och olika samarbetsövningar. Stort tack till alla ungdomar, ledare och KFUM Örebro för en härlig helg!

Tags:

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier