Margaretha Svensson

född 1939 är från sina barn- och ungdomsår starkt präglad av KFUK där hon redan som flickscout började på slutet av 1940 och 50-talet och där hennes ledarskap utvecklades.

 Hon har en lång och gedigen styrelsebakgrund med uppdrag redan som tjugoåring i KFUK Central på Brunnsgatan. Hon var med och diskuterade en sammanslagning tillsammans med KFUM Central som höll till på Snickarbacken. Och hon var med i besluten om ett gemensamt inköp av tomten på Rosengatan 1, där vårt nuvarande föreningshus också byggdes och stod klart 1972.
Under åren 1975-1979 var Margaretha vice ordförande i KFUK-KFUM Central. Margaretha var kvar i styrelsen och vi hittar protokoll från 2000-talet då Margaretha fortfarande var ledamot i Centralföreningen.

Engagemanget har varit med fokus på barn och kvinnor och tar parti specifikt de som inte har någon röst (citat Anna Magnusson), hon har genuint intresserad av internationella frågor med social inriktning, varit engagerad i insamlingar och framförallt har YWCA Palestinas arbete varit Margarethas hjärtebarn under många år, och åtskilliga insamlingar och lotterier har burits fram med hjälp av Margaretha bland annat i den sk. Tisdagsgruppen som tidigare hette “Nytta och nöje” och var en samling kvinnor med stort intresse för insamling.

Idag är Margaretha vice ordförande i KFUK-KFUM Central Senior där hennes vida kunskaper och idérikedom varit och är mycket värdefull. Margaretha är en traditionsbärare och historieberättare, med stora mått av kunskaper om KFUK och KFUM samt dess värdegrund. Utsågs till hedersmedlem 2016.

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

IKC

IKC

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier