“Mot Ghana!” – stipendiatblogg, första delen

Hej hej! Mitt namn är Aimée Wallin och just nu är jag påväg till Arlanda för att resa till Ghana. Jag ska studera globala miljöstudier i staden Cape Coast under hösten. Det är faktiskt tack vare ett stipendium från KFUM Central som jag kan åka iväg på det här. Jag har varit aktiv i Central Basket som spelare, tränare och suppleant i styrelsen. Förra säsongen tränade jag våra yngsta lirare, bananakids. Jag har även varit med på Centrals strategikonferenser och i våras höll jag i en ledarutbildning för unga i föreningen tillsammans med Tommie. 

Så, jag ska nu resa till Ghana och studera en termin där, motsvarande 30 högskolepoäng. Detta som en del av min treåriga kandidat i statsvetenskap som jag läser vid försvarshögskolan i Stockholm. 

Jag är väldigt förväntansfull och lite nervös inför det här äventyret. Jag har varit mycket i Västafrika då min pappa är från Mali men jag har aldrig varit i just Ghana. 

Jag flyger till huvudstaden Accra där jag ska vara i en vecka innan jag tar mig vidare till Cape Coast som ligger två timmar bort. Kursen jag ska följa är framtagen av ett norskt universitet och universitetet i Cape Coast. Vi är 25 internationella studenter och studenter från Ghana som kommer läsa tillsammans. Vi kommer lära oss om koncept som hållbar utveckling och politisk ekologi. Jag tror att den hör kursen är otrolig relevant i den tid vi lever. Mänskligheten måste inse att planeten inte klarar vilka påfrestningar som helst. Genom ohållbara processer håller vi på att förstöra planeten. Politiker och stora företag måste ta sitt ansvar, men detta ansvar kan vi bara kräva om vi först själva förstår hur illa det ligger till. Jag hoppas komma tillbaka med mycket ny och relevant kunskap om vad som krävs för att vi ska kunna fortsätta spela basket, göra volter, åka på läger, sjunga i kör och mycket mer även i framtiden. 

Jag kommer uppdatera med text och bilder från resan. Om ni har frågor och vill veta mer om något speciellt är det bara att maila mig: aimee_wallin@hotmail.com

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

IKC

IKC

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier