Seniorutflykt till Hornborgasjön i mars

“God morgon! Klockan är 08.00 denna måndagsmorgon den 29 mars. Alla är här. Nu kör vi Affe!”

29 stycken förväntansfulla gråhåriga ungdomar från KFUK-KFUM Senior och Norska Kyrkans Dameförening ger sig iväg på en busstur med Affes buss mot solen, södern och förhoppningsvis familjen Grus Grus vid Hornborgasjön.

Kung Bore hade dragit in med fullt register tre veckor tidigare och ställt till med förseningar av olika tran-evenemang. Men vi levde på hoppet!

Välsmakande förmiddagskaffe intogs i Arboga. På bussen gav oss Kurt sedan en kort repetition av Sveriges historia. Inte för att vi glömt men Arboga möte ligger långt
bak i hjärnkontoret!

Efter en och en annan tupplur och småprat dök Skara och vårt övernattningshotell Jula upp. En välsmakande lunch och lite vila på rummen var det så dags att äntra bussen mot
Varnhems Kloster. Där berättade en guide – som vore som om hon var kommen från cistercienernas tid – om den 800-åriga klosterkyrkan. En magisk timme!

Alla kaffeställen var stängda av kung Bore så det blev en kaffestund på hotellet. Där passade KD ha valupptakt! I det rum vi inmundigade vår uppiggande dryck var man omtänksam nog att sätta in en högtalare med extra hög volym. Bert och Ebba gjorde allt för att vi skulle höra riktigt bra.

En välbehövlig tystnad och skön vila gav Lisa för själen och öronen innan middagen. Efter en god middag bytte vi salong där Sveriges största privatsamling av Zornmålningar hängde. Omgiven av nakna och vackra kullor bjöd Kurt, Monica och Lars-Gunnar på en soaré med skönsång. Nils Holgersson och knepiga frågor. En av kyparna kom och gav oss en bild av Julas ägare och konsten på väggarna. Efter en skön avslutning på den långa dagen gick vi till välbehövlig nattsömn.

Tidig tisdagsfrukost och med stora förväntningar styrde Affe bussen mot Trandansen. STÄNGT! Guiden som skulle berätta för oss om de stora fåglarna dök inte upp. Men pigga ungdomar ger sig inte! Vi hade hela området för oss själva så vi kunde beundra de ståtliga fåglarna från första parkett. Men var fanns de? På den isbelagda sjön fanns det fullt av grå- och kanadagäss. En flaxande, skrikande och jagande skara som uppförde sin dans på arenan framför oss.

I slösande sol från klarblå himmel i lä av de stängda bodarna spanade vi efter de fem i förtruppen som skulle finnas där. Så plötsligt kom ett tranpar seglande och landade
framför oss. Nu hade vi sett dem! Vilken lycka! Fler par långseglare kom innan vi var tvungna att ge oss iväg till Naturum och kafé Doppingen där lunchen väntade innan hemresan.

Eftermiddagskaffe i Arboga smakade lika bra som på nervägen. En trött men glad skara steg av bussen i city.

TACK till alla som bidrog till att vår resa blev lyckad och TACK för att alla passade tiderna.

Tran-antalet? 82 stycken fick fältbiologerna det till där de satt i sina gömslen, räknade
tranbenen och dividerade summan med två!

Kram!
Margaretha

 

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

IKC

IKC

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier