Stipendiatblogg från Ghana m. Aimee – del 3

Hälsningar från Ghana!
 
Hej igen, nu har jag varit i Ghana 6 veckor och tiden har gått så snabbt! Sedna jag skrev här sist har jag gjort väldigt mycket roliga saker. Vi har varit på två resor med skolan. Först åkte vi upp till norra Ghana till en nationalpark som heter Mole. Där hade vi föreläsningar och såg vilda elefanter.

Efter den turen var vi bara hemma i Cape Coast några dagar innan vi åkte vidare till Ada, öster om Accra. Ada ligger vid deltat där Voltafloden rinner ut u havet. Vi bodde på ett beach camp som var väldigt najs. Efter en natt på stranden mötte vi upp våra lärare och besökte en lagun där man utvann salt. Det var spännande att se hur det gick till och prata med de människorna som jobbade där. Nästa stopp på resan var Akasombo där det finns ett stort vattenkraftverk. Bakom kraftverket ligger Voltasjön, världens största konstgjorda sjö. I Akasombo fick vi höra hur vattenkraftverket fungerar och vilka konsekvenser det har haft på miljön. När kraftverket och sjön byggdes flyttade myndigheterna på 80 000 människor. Installationen har även påverkat människor längst floden och vi fick chansen att besöka en by som påverkats negativt av kraftverket. 
 
Sedan bar det av mot Cape Coast igen. Studierna går bra och allt vi läser och lär oss om är väldigt spännande. Vi har precis avslutat modulen politisk ekologi. Det handlar om människan i relation till naturen och andra människor och utgår från att sådana situationer är politiska. Vi har även börjat skriva gruppuppsats. 
 
Det var allt för den här gången! / Aimee

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

Hyra lokal

Hyra lokal

IKC

IKC

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@central.kfum.se
Prenumerera

Sociala Medier