Ungdomsforum 2019

Den 31 juli – 4 augusti hölls vårt tredje Ungdomsforum, den här gången i London eftersom YMCA 175 ägde rum där senare.

Totalt 16 deltagare från våra medlemsföreningar gymnastik, basket och Ängsholmen samt tre ledare från kansliet var med på resan. Precis som med de första två Ungdomsforum vi genomfört kan vi konstatera att även denna upplaga blev en succé, en stor succé till och med.

Under 5 dagar diskuterades angelägna frågor gällande KFUM Central och dess medlemsföreningar. Hur ska KFUM Central se ut i framtiden? Hur kan vi utveckla fler former för ungas inflytande? Detta är bara ett par exempel av alla de frågor som diskuterades. Ämnena bearbetades i engagerande workshops, diskussioner och sociala aktiviteter. Under hela vistelsen försökte vi variera och skifta miljöer för att behålla fokus och energi och vi satt bland annat och diskuterade i Hyde Park och i entrén på eller i konferenslokalen på vårt hostel.

Under resan hann vi också åka ut till YMCA Wimbledon för utbyte av erfarenheter. De jobbar med socialt arbete för Londons mest utsatta, de hemlösa. Här erbjuds hemlösa en plats att bo samtidigt som de försöker komma på fötter gällande arbete eller utbildning. Det väcktes många frågor och tankar under besöket och den stora frågan som väcktes var – Hur kan vi alla göra mer?

KFUM står också för en aktiv livsstil och varje morgon genomförde de som ville en löprunda eller ett fyspass i Hyde Park. Vi ledare föreslog detta för att se om någon skulle nappa och redan första dagen stod 8 ungdomar redo. Resten av veckan var det mellan 4–10 morgonpigga ungdomar och ledare som kickstartade dagen med träning. I det stora hela var det en riktigt fin vistelse och alla har fått med sig något som är värt att minnas. Nu handlar det om att smälta alla tankar, presentera arbetet och omsätta dessa tankar och idéer till verklighet.

Tags:

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier