Musik & Kör

KFUM Central har ett antal olika föreningar och verksamheter som utövar musik och körsång. Här finner du mer information om de olika verksamheterna och kan ta dig till den verksamheten som passar dig!

Barn- & ungdomskörer

Barn- & ungdomskörer

KFUM Central har fem olika barn- och ungdomskörer, i åldrarna 5–25 år. Körerna repeterar varje vecka och genomför också också konserter, resor och läger. Barn- och ungdomskörerna leds av Lotta Wilund, som är musikpedagog med lång erfarenhet.

Läs mer

Stockholms Motettkör KFUM

Stockholms Motettkör KFUM

Stockholms Motettkör KFUM är en blandad kör med rutinerade sångare och bred repertoar, bl a klassiska verk, svensk körlyrik, jazz, bossa nova och folkmusik under ledning av Erik Uddunge. Hjärtligt välkomna att följa med oss på vårt musikaliska äventyr!

Kören bildades av de två körerna Stockholms Motettör och KFUM:s Kammarkör, två körer som funnits i 40 respektive 60 år. Hösten 2018 slog vi ihop körerna till en.

Läs mer

KFUMs Manskör

KFUMs Manskör

KFUMs Manskör i Stockholm (tidigare KFUM-kören) kan räkna sina anor ända tillbaka till 1888 är det 1925 som är det årtal som kören betraktar som sitt födelseår. Kören finns inte längre som förening, men några medlemmar sjunger fortfarande tillsammans inom ramen för KFUK-KFUM Central Senior.

Läs mer

KFUM Stockholm Cantus

KFUM Stockholm Cantus

Stockholm Cantus är en blandad kör från Stockholm. Repertoaren är bred; klassiska och sakrala verk blandas med jazz och nyskriven svensk musik. Stockholm Cantus reser gärna och har bland annat givit konserter i Köpenhamn, Prag, Budapest och Sevilla. Kören har cirka 25 sångare.

Läs mer

Pro Musica

Pro Musica

Symfoniorkestern Pro Musica är en förening som har som ändamål att genom konserter skapa intersse för symfonisk repetoar, skapa arbetstillfällen för musikstuderande och yrkesverksamma musiker och sångare, verka som undervisningsorgan i avancerad orkesterspelning och att verka som undervisningsorgan i grundläggande violinspel genom suzuki undervisning Symfoniorkestern består av drygt 50 medlemmar

Läs mer

KFUM Royal Big Band

KFUM Royal Big Band

Härlig storbandsswing och svängig jazz, det är vad Royal Big Band vill förmedla till sin publik. Bandet startade 1992 och har sedan dess utvecklats till ett storband av hög kvalitet. Tyngdpunkten i musiken ligger på amerikansk swing, både äldre och nutida. Royal Big Band har cirka 20 medlemmar.

Läs mer

Swingin' Tunes

Swingin' Tunes

KFUM Swingin´Tunes är en vokalgrupp bestående av 13 aktiva manliga sångare. Alla framträdanden sker à capella. Repertoaren spänner från Bellman och folksånger över swing, barbershop, dryckesvisor till sakrala verk Vokalgruppen har cirka 10 medlemmar.

Läs mer

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier


[google-translator]