YMCA:s 175-års firande

Den 4:e augusti  samlades 30 ivriga medlemmar från KFUM Central i London för att nätverka och fira YMCA:s 175-årsjubileum.

Totalt var vi närmare 160 personer i den svenska delegationen som allihop bodde på samma hostel. Så vad var egentligen syftet med den här resan? Över 3000 personer från 100 länder samlades för att fira YMCA:s 175:e födelsedag. Så många människor på en och samma plats kan bli trångt men i ExCels enorma lokaler och på tillhörande arena fick alla plats utan problem. I sorlet bland alla nationaliteter kunde vi höra massor av skratt, flertalet olika språk och ett idéeutbyte utan dess like! Celebrate, Connect och Create var fokus under hela eventet och genomsyrande alla interaktiva möten. Självklart fanns både generalsekreteraren Carlos Madjri Sanvee och president Patricia Pelton från World Alliance of YMCA på plats samt Kumi Naidoo från Amnesty och många andra inspirerande talare som Christine Souffrant, John Loughton och Nza-Ari Khepra.

Dagarna började med avfärd till ExCel där det varje morgon hölls öppningscermoni på den stora arenan. Därefter var schemat fritt för var och en att boka in sig på workshops eller aktiviteter som yoga, basket, dans, klättring, pingis eller andra sporter på aktivitetsytorna. Sverige hade fått äran att hålla i en workshop som Centrals Leonard Lörwall, Katarina Granander, Sean Jansson och Elsa Åkenes genomförde tillsammans med Anna Casparan (KFUM Sverige) Emma Grzechnik Mörk (Uppsala) och Viktor Steen (Umeå). Ämnet var The Power of Equality and Non-discrimination där vi presenterade strategin What We Want och beskrev hur KFUM-föreningar i Sverige arbetar med jämställdhet och inkludering.

Sammanfattningsvis var delegaterna från KFUM Central nöjda med både evenemanget och alla nya idéer, danser, ramsor, ordspråk, instagramföljare och såklart enormt mycket kunskap och erfarenheter som följde med hem. Tack för en grym resa alla inblandade!

Tags:

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier