YWCA Palestine International Youth Conference on UNSCR 2250: Towards freedom and justice¬†ūüĆŹ‚úĆūüŹĹ

I en värld fylld av oändliga orättvisor och komplexa krig är det lätt att ge upp hoppet och kapitulera. Just därför är det så ofantligt viktigt att ibland få en påminnelse om vad ungas engagemang och gemensamma handlingskraft kan åstadkomma. I Palestina hade jag, som representant för KFUM Central, äran att ta del av ungas initiativ till fred och rättvisa i form av en internationell fredskonferens i Ramallah.

Detta anordnades av YWCA Palestina i Ramallah och berörde FN:s Säkerhetsrådsresolution 2250 om unga, fred och säkerhet. Resolutionen har som särskilt fokus att bereda plats för unga som positiva aktörer i frågor om fredsbyggande och konflikthantering samt som drivkraft för förändring.

YWCA Palestina är sedan länge en väletablerad partner till KFUM Sverige, och sammanlagt hade åtta svenska delegater äran att delta från föreningarna KFUM Central, KFUM Norrköping, KFUM Umeå, KFUM Uppsala och Y Feminist Action.

Ut√∂ver konferensen fick vi alla √•ka p√• en tv√•dagars ‚ÄĚwitness trip‚ÄĚ, d√§r vi med egna √∂gon fick bevittna palestiniers vardag och dagliga pr√∂vningar under ockupation i st√§der s√•som Jerusalem, Betlehem och Hebron. Vi fick bl. a bes√∂ka Duheisheh/Aida flyktingl√§ger f√∂r internflyktingar, den heliga gravens kyrka och ett beduinl√§ger med tillh√∂rande skola som stod under hot att rivas. Ingen av oss l√§mnade garanterat dessa platser ober√∂rd.

Det som däremot står säkert är att vi alla fick nya kunskaper och insikter om hur man som förening (och individ) kan arbeta med Resolution 2250 och hur man genom påverkansarbete kan engagera sig och sprida kunskap om Palestinafrågan på hemmaplan. Dessutom höll KFUM Sverige en inspirerande workshop om olika sätt att arbeta med resolutionen och skapade nätverk med unga internationella deltagare och tillika fredsbyggare runtom i världen.

/ Sandra Johansson ‚Äď Projektledare Integration och H√§lsa

Vår verksamhet

Skärgårdsläger

Skärgårdsläger

Basket

Basket

Gymnastik

Gymnastik

Träningscenter

Träningscenter

Barn- & ungdomskör

Barn- & ungdomskör

Musik & kör

Musik & kör

Internationellt

Internationellt

Seniorer

Seniorer

IKC

IKC

Ungdomsforum

Ungdomsforum

KFUM Central
  • Rosengatan 1,111 40 Stockholm
  • 08-120 114 00
  • info@kfumcentral.se
Prenumerera

Sociala Medier


[google-translator]